Nytår med hunde og katte - Sådan hjælper du dit kæledyr med fyrværkeriangst

Nytårsaften er en festlig tid for os mennesker med fyrværkeri og glade sammenkomster. Men for vores firbenede venner kan det være en skræmmende oplevelse fyldt med høje brag og lysglimt, der skaber angst og stress. Hvordan kan vi som kæledyrsejere hjælpe vores elskede hunde og katte med at håndtere denne udfordrende tid?
 
Forberedelse er nøglen
At forberede sig på nytårsaften er afgørende for at mindske stressniveauet hos vores kæledyr. Her er nogle skridt, du kan tage for at gøre nytåret mere behageligt for dine pelsede familiemedlemmer:
 

 • Gå en lang tur i dagslys og husk snor
  At tage din hund med på en lang tur i løbet af dagen, mens det stadig er lyst, kan være yderst gavnligt. Denne tur giver din hund mulighed for at få frisk luft, motion og frigøre overskydende energi. Det er dog vigtigt at holde din hund i snor, da uventede fyrværkerilyde kan skræmme dem og få dem til at løbe væk.
 • Skab et trygt miljø
  Skab et tilflugtssted for hunden og/eller katten, hvor de kan føle sig trygge, hvis de bliver bange. Opret et sikkert og roligt sted, hvor dine kæledyr kan søge tilflugt. Dette kan være deres seng, en hyggelig hule eller et stille rum, hvor de føler sig trygge. Gerne med tæpper og deres yndlings plysbamser, så de kan føle sig omfavnet. 
 • Dæmp lydene mest muligt
  Luk vinduer og gardiner for at mindske lyden fra fyrværkeriet. Afspil beroligende musik eller tænd for tv'et for at skabe baggrundsstøj, der kan dæmpe de pludselige brag.

Anti-stress produkter

I vores indsats for at skabe en tryg og rolig oplevelse for vores firbenede venner under perioder med angst eller stress som nytårsaften, fyrværkeri eller andre højlydte begivenheder, kan anti-stress produkter være en værdifuld støtte.

Disse produkter, såsom beroligende olier, slikkemåtter til mental stimulering, beroligende fodertilskud, tæpper og plysbamser, tyggeben og godbidder med beroligende effekt, udgør en serie af værktøjer, der kan hjælpe med at skabe et mere afslappet miljø for vores kæledyr.
 
Anti-stress Olier
Et supplement til det daglige foder - til hunde og katte, som har en tendens til at reagere nervøst i forskellige situationer. Prøv f.eks. Anibio X-stress som er udelukkende baseret på planteingredienser og kan gives direkte i munden eller tilsættes dyrets foder. X-stress hjælper mod Nervøsitet ved fyrværkeri, brag og choktilstande.

Vi anbefaler også Thor-olie. Rigtig mange hunde og katte lider af nervøsitet overfor fyrværkeri, høje brag og hvinende lyde. Med Thor antistress olie kan du hjælpe dit kæledyr igennem den svære periode, uden brug af kraftig medicin. Thor Antistress Olie har et højt indhold af kvalitetsolier og økologiske urter som kamille, humle, melisse og baldrian. De er nøje udvalgt efter deres beroligende egenskaber. 

Slikkemåtter for Mental Stimulering
Slikkemåtter fyldt med lækkert vådfoder og sunde ingredienser kan holde dine kæledyr beskæftiget og distraherede fra fyrværkeriernes larm. Det stimulerer også deres sind og skaber en følelse af ro.

Brug LickiMat!
Lickimat har gode egenskaber for dit kæledyrs mentale sundhed. Se det som et slags aktivitetslegetøj og brug det gerne med hunden eller katten. Slikkerefleksen frigiver endorfiner, og det betyder, at kæledyrene bliver naturligt afslappede og trætte, når de har brugt tid på Lickimat. Du kan bruge tørkost, godbidder og vådfoder til LickiMat. Se din hund have det sjovt og blive mentalt stimuleret, samt bruge sine sanser og evner. 

Ved at introducere LickiMat'en som en del af din kæledyrsrutine under nytårsaften og andre stressende begivenheder kan du give dem en berigende og positiv oplevelse. Det er vigtigt at overvåge dine kæledyrs interaktion med LickiMat'en for at sikre, at de nyder det og forbliver trygge. Dette produkt kan være en værdifuld tilføjelse til at skabe en rolig og behagelig atmosfære for dine kæledyr på en ellers stressende aften, samtidig med det gør dem naturligt afslappede. 


Lækkert Vådfoder til Slikkemåtter og Nytårsmiddagen
Brug lækkert og smagfuldt vådfoder på slikkemåtter for at forlænge spisetiden og holde din hund eller kat optaget og afslappet. Samtidig kan du med fordel tilbyde en ekstra lækker nytårsmiddag til din kat eller hund. Giv dem et lækkert måltid for at skabe en positiv association med lydene og begivenheden. Find din hund eller kats yndlingssmage, og vær gerne lidt mere rundhåndet med portionerne. De fortjener det. Se vores vådfoder til katte her og vådfoder til hundene her.

Brit Vitamins Calm: Beroligende støtte til stressede hunde
Når det kommer til at støtte vores hundes trivsel under stressede situationer som nytårsaften eller høje lyde, er Brit Vitamins Calm et værdifuldt supplement. Dette funktionelle semi-bløde tilskudsfoder er skabt med henblik på at tilbyde beroligelse og støtte til voksne hunde, der oplever angst eller hyperaktivitet i stressende situationer.
 
Nøgleingredienser og Funktioner:

 • L-tryptophan og Valle: Disse ingredienser bidrager til produktionen af serotonin, også kendt som "det glade hormon". Serotonin spiller en nøglerolle i fremkaldelsen af psykologisk velvære og bidrager til at skabe en følelse af ro og afslapning hos hunde.
 • Gruppe B-vitaminer: Vitaminerne i gruppe B spiller en afgørende rolle i at opretholde et sundt nervesystem. Disse vitaminer er essentielle for, at hundens nervesystem fungerer korrekt, hvilket kan bidrage til at reducere følsomheden over for stresspåvirkninger.
 • Medicinsk Rod, Kamille & Hamp: Disse urter er kendt for deres beroligende egenskaber og har en dokumenteret virkning på at reducere angst og fremme afslapning hos hunde.
 • C-vitamin: Med dets antioxidanter egenskaber hjælper C-vitamin med at reducere oxidativt stress, som kan forekomme under perioder med øget angst eller nervøsitet.
 • Kornfri/Sojafri/Farvestoffri/GMO-fri: 

Dette supplement er specielt designet til at støtte hunde, der kan blive påvirket negativt af stressende begivenheder som fyrværkeri, rejser eller andre højlydte situationer. Brugen af naturlige beroligende ingredienser som medicinsk rod, kamille og hamp giver en mere naturlig og skånsom tilgang til at reducere angst hos hunde. Brit Vitamins Calm er et produkt, der sigter mod at fremme en sundere og mere afslappet tilstand for hunde i stressede situationer. Dets kombination af beroligende ingredienser og vitale næringsstoffer kan være en uvurderlig støtte til vores firbenede venner, der oplever angst eller nervøsitet i forbindelse med begivenheder som nytårsaften
 
Dosering

Vægt Stk. pr. dag
< 10 kg. 1
10 - 25 kg. 2
25 - 50 kg. 3
+ 50 kg. 5


 
Tyggeben og Godbidder med beroligende effekt
Hav gerne tyggeben og lækre godbidder klar til dagene med fyrværkeri, så de kan få lidt lækkert der kan distrahere dem. Vi har også specielt formulerede tyggeben og godbidder, der indeholder beroligende ingredienser som kamille og hamp, kan være nyttige til at berolige nervøse kæledyr.

Til katte - Brit Care Cat Calming Snack
Halvfugtig funktionel snack, der er beriget med katteurt og gojibær til at støtte og berolige nervesystemet. 
 
Til Hunde - Brit Care Calm Dental Stick
En tandrensende godbid, der ikke kun tager sig af deres tandhygiejne, men også understøtter afstresning og afslapning.

I sidste ende handler det om at være opmærksomt på dit kæledyrs behov og reaktioner. Ved at tage skridt til at reducere stressniveauerne og skabe en tryg atmosfære kan vi hjælpe vores hunde og katte med at nyde nytårsaften på en mere behagelig måde.
 
Husk altid at konsultere din dyrlæge eller en adfærdsspecialist, hvis dit kæledyr har alvorlige angstproblemer eller hvis du er usikker på, hvilke tiltag der er bedst for dem. Du også altid velkommen til at ringe eller skrive til os i vores åbningstider for at få rådgivning og vejledning til hvad du kan gøre. Lad os gøre nytåret til en hyggelig og mindre stressende tid for alle, inklusive vores pelsede familiemedlemmer!

Hvilken Ruffwear sele skal jeg vælge og hvorfor?

RUFFWEAR SELE GEARGUIDE

Uanset eventyret, tilbyder en god hundesele løsninger til hverdagsbrug, træning/snortræk eller lift-and-assist - alt sammen bygget fra en hunds perspektiv.

Kæmper du med at vide, hvor du skal begynde? Vi vil give dig en oversigt over hver Ruffwear-sele for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning til din hvalps eller hunds behov. I denne gearguide dækker vi følgende:

 • Har jeg overhovedet brug for en sele til min hund?
 • Vigtigheden af selekvalitet og pasform
 • Hvorfor vælge en Ruffwear-sele?
 • Hvilken Ruffwear-sele passer til min hund?
 • Sådan måler og tilpasser du din Ruffwear-sele


 Billedekredit: Ruffwear ambassador, Siobhan Seller. @roamingwithroshe 

Har jeg overhovedet brug for en sele til min hund?

En https://www.dollardog.dk/maerker/ruffwear/seler er et fantastisk redskab til at hjælpe dig med at træne, give støtte til ældre eller handicappede hunde, håndtere arbejds- eller servicehunde eller holde din bedste pelsede ven sikker fra begyndelsen til slutningen af dine eventyr.

Seler giver mulighed for at kontrollere og holde din hund sikker, når du er ude på dine daglige eventyr. Det kan nemt fordele trykket fra en snor i hele hundens krop, snarere end gennem hundens luftveje.

Vigtigheden af kvalitet og pasform

Det er vigtigt at vælge en komfortabel, men pålidelig sele. Vælg en sele, der tillader fri bevægelighed for forbenene uden at gnide eller gnave på en hunds bryst eller armhuler. Seler skal sidde tæt - en lillefinger skal kunne glide mellem selen og hundens krop. Løse seler vil rotere og skifte under en gåtur, hvilket ikke kun forårsager gnav, men også betyder, at det er nemmere for din hund at flygte. Komfortable seler skal have mindst fire justerbare stropper for en perfekt, tætsiddende pasform.

Hvorfor vælge en Ruffwear-sele?

Mange no-pull seler er meget restriktive på tværs af forbenene. De har ofte en rem, der sidder lavere og vandret hen over forbenene, hvor blyets fastgørelsespunkt også er lavere. En y-formet sele går gennem forbenene, men sidder under deres nakke og over skuldrene, hvilket betyder, at de ikke begrænser din hunds skulderbevægelser på samme måde, som nogle vandrette brystseler kan. Nogle seler har også en brystløkke, som sidder på et højere punkt på brystet over brystbenet. Dette giver hunde mulighed for at have et komplet bevægelsesområde og sætter dem i stand til at bevæge sig meget mere naturligt, mens du stadig har kontrol over at trække.

Det er også vigtigt at vælge en sele af god kvalitet, da din sele vil ledsage din hund på deres mange eventyr uden for stien. At kravle gennem buske, klatre mellem klipper - din sele skal være hård og tåle slitage. En sele, der holder i årevis, er også mere bæredygtig og sparer dig penge i det lange løb.


Kvaliteten af Ruffwear produkter er i højsædet. De vælger stoffer og hardware, der er testet i marken, er miljøvenlige og holder tidens tand. De har været partnere med meget dygtige fabrikker i årtier, med et team i Vietnam, der er dedikeret til at sikre, at deres produktion er på punkt. Ruffwear er så sikre på kvaliteten af deres udstyr, at i det usandsynlige tilfælde, at noget går galt med dit produkt, vil de arbejde på at gøre det rigtigt ved at tilbyde en garanti mod fejl i materialer og håndværk.

Hvilken Ruffwear-sele passer til min hund?

 

Front Range Selen
En polstret sele, som hunde kan bære hele dagen, hver dag.

● Fantastisk til dem, der leder efter en polstret hverdagssele
● Snorfastgørelsespunkter på hundens ryg og bryst - fantastisk til at omdirigere hunde, når de trækker i snoren
● Sideudløserspænder for nem af- og påtagning

Til hverdagsbrug er Ruffwears mest populære og hurtigst sælgende sele Front Range. Et godt valg til daglige gåture med hunde, den har to fastgørelsespunkter i snoren: Den ene er en aluminium V-ring centreret på hundens ryg til hverdagsture, og den anden en forstærket båndløkke ved hundens bryst til at lære høflig blymanerer. Med fire justeringspunkter og elastiske webbingstropper, der bevæger sig med din hund, hvilket betyder, at Front Range-selen passer til en række hundeformer og -størrelser.

 

Billedkredit: Ruffwear-ambassadør, Charlotte Fowler. @charlotteandtheshepherd

 

Webmaster sele
En struktureret, multi-brug sele med et håndtag og mavestrop.

● Fantastisk til vandreture, klatring eller til at tilbyde mobilitetshjælp
● Skumpolstret konstruktion for behageligt længerevarende slid
● Fem justeringspunkter og en mavestrop for en sikker pasform

Hvis eventyr med din hundekammerat tager dig ud i udfordrende terræn, eller din hund kan drage fordel af mobilitetshjælp - Ruffwears Web Master Harness er løsningen. Det er en støttende, multi-brug sele bygget til at manøvrere og hjælpe hunde op og over forhindringer. Det er også den foretrukne sele for mange brugshunde. Den har et håndtag på ryggen og fem justeringspunkter for en sikker pasform, og de polstrede bryst- og mavestropper gør Web Master behagelig til brug hele dagen. Perfekt til hunde, der er flugtkunstnere, da webmasteren er meget svær at vride sig ud af, hvis den er monteret korrekt.

Billedkredit: Ruffwear-ambassadør, Annalie Armitage. @annalieandted

 

Flagline sele
En let, multi-anvendelig sele med et håndtag og bryst-/mavepanel.

● Fantastisk til vandreture, scrambling, mobilitetsassistance og hurtige og lette sysler
● Seks justeringspunkter for let tænd/sluk-design
● Tre punkter med snor - inklusive et ved brystet, godt til at omdirigere hunde, der trækker i snor.

Flagline-selen er en hurtig, let og behagelig sele, der holder hunde i deres flow, fra at klatre i bakkerne til at overvinde hverdagens forhindringer. Et håndtag og belastningsfordelende bryst-/mavepanel gør det nemt at leve og hjælpe i et smidigt design, der er godt til hele dagen. Høj justerbarhed og let tænd/sluk gør Flagline sikker og tilgængelig, hvilket giver hunde et lille løft og en masse frihed, når stien forude er alt andet end flad.

Billedkredit: Ruffwear-ambassadør, Siobhan Seller. @roamingwithroshe

 

Swamp Cooler Sele
En alt-i-én sele, der bruger Ruffwears fordampende køleteknologi, der holder hvalpe kølige i længere tid.

● Har en tre-lags konstruktion, som absorberer vand og hjælper med at holde hunde kølige
● Balanceret og behagelig løft og hjælp med et polstret håndtag og lastfordrende bryst-/mavepanel
● To ledningsforbindelsespunkter: en aluminium V-ring og forstærket båndløkke på bagsiden.

Swamp Cooler Selen tilføjer en cool faktor til en sele, der er designet til at holde eventyret i gang, når temperaturerne er høje, og din hunds spænding for udforskning er endnu højere.
Denne sele integrerer Ruffwears Swamp Cooler evaporative cooling-teknologi med deres pålidelige multi-anvende kropsseleplatform. Ruffwears karakteristiske stærke ledningsforbindelsespunkter, høj justerbarhed, hurtiggreb og lette on/off-funktioner er forhøjet med køleevne i hele bagpanelet og støttende brystmave/panel.

Hvad er evaporativ køling? Når du sveder eller træder ud af en sø, kan du mærke en kølig følelse, når din våde hud først rammer luften. Dette er evaporativ køling! Da hunde ikke kan svede, skaber Ruffwear Swamp Cooler Selen den samme effekt ved at bruge en tre-lags konstruktion.

Billedkredit: Ruffwear-ambassadør, Charlotte Fowler. @charlotteandtheshepherd


Hi & Light sele
Minimal, lavprofil brystsele til hurtige og lette sysler.

● Fantastisk til opdagelsesrejsende, der leder efter en let løbe- eller hverdagssele
● Pels- og smudsafvisende liner
● Sideudløserspænder for nem af- og påtagning

Hi & Light-selen er Ruffwears minimalistiske, lavprofil-selemulighed. Denne lette sele har et enkelt ledningsfastgørelsespunkt på bagsiden og tilbyder fire justeringspunkter for en slank, komfortabel pasform. Hi & Light er skaleret til at passe til selv de mindste hundekammerater, med størrelsestilbud fra XXXS til L/XL. Og den snavsbestandige liner vil smide snavs og pels, hvilket gør Hi & Light-selen til en fantastisk mulighed for ethvert eventyr, fra en lokal gåtur til løbestier.

 

Billedkredit: Ruffwear-ambassadør, Fay Preene @faypreene

Sådan måler og tilpasser du din hund til en Ruffwear-sele.

Undervurder ikke vigtigheden af korrekt montering, når du køber en sele til din hund. Hvis du ikke måler eller prøver at gætte din hunds mål, kan det resultere i, at du køber den forkerte størrelse, hvilket får din sele til at blive for stram, for stor og gnide, hvilket forårsager gnavsår for din hund.

For at måle din hund efter en Ruffwear-sele skal du tage et målebånd og måle den bredeste del af deres omkreds, som er området bag deres forben cirka 3-4 fingerafstande tilbage fra deres ben. Du kan måle i cm eller tommer og derefter finde den korrekte størrelse på vores diagram nedenfor. Hvis din hund er helt i den øverste ende af størrelsesskemaet eller mellem størrelserne, er det bedst at størrelsen op i stedet for ned.

Se vores praktiske monteringsvejledning her

Før Mental Stimulering Af Din Hund, Læs Dette

I dette blogindlæg vil DollarDog’s hundeinstruktør og adfærdsspecialist, Henriette Andrae, komme ind på forskellige dele af mental stimulering og hvordan du kan gøre dette. I det forhenværende blog-indlæg, blev der snakket generelt, om vigtigheden af mental stimulering og aktivering af hunden. I dette indlæg vil Henriette gå mere i dybden om emnet.        

Mental stimulering kan udføres ved selvstændige – og/eller samarbejdende træningsøvelser.

MENTAL SELVSTÆNDIG STIMULERING

Når hunden introduceres for selvstændige problemstillinger (aktiveringsgenstande/opgaver), er det vigtigt at hjælpe hunden i gang, for at undgå, at den ikke finder ”ideen” uinteressant og derfor stopper med at arbejde/løse opgaven. Hunden kan også blive destruktiv og begynde at tygge/bide i genstandene.

 • Arbejd stille og roligt i hundens tempo. Dette giver størst succes – og dermed bedst udnyttelse af genstandene og aktiviteten.
 • Hvis hunden går væk uden opgaven, er løst eller bliver destruktiv på genstanden, er det højst sandsynligt fordi den ikke forstår, hvad opgaven går ud på.
 • Flyt ALTID genstandene væk når hunden er færdig, dermed er genstandene mere interessant til næste gang og man undgår bidemærker på dem.

Forslag på aktiveringsgenstande:

-       Tug and jug flaske

-       Dog Activity

-       Aktiveringskugle/terning

-       Snusemåtte

-       LickiMat - i forskellige udgaver

-       Diverse Kong aktiveringsgenstande

-       Søgning i huset eller på græsplænen

Alle produkterne kan købes i DollarDog. Lige nu har vi 30% på udvalgte populære aktivitetslegetøj - Kun så længe lager haves! Det er b.la. populære aktivitetslegetøj som: Snack Pooper, Flip Bone, Gamble Box og Roller Bowl!

Kom endelig på besøg i butikken eller ring og vi hjælper dig og din hund godt fra start.

MENTAL SAMARBEJDENDE STIMULERING

Under denne form for stimulering arbejder ejer og hund sammen om opgaven. Dog er det hunden der skal finde frem til løsningen, og vi som ejer skal støtte hunden på vej til vores mål.

Vi kan både benytte dette, som en super god måde at optimere vores kontakt til hunden, samt til brug i specifikke øvelser.

Eks. på samarbejdende mental stimulering med evt. klikker, som optimerer kontakten:

 • Sjove øvelser (rulle, snurre, giv pote, højre/venstre, puf, kravle, etc.) Kun vores fantasi som sætter grænsen for, hvad man kan lave med sin hund.
 • Her kommer også alle vores aktivitetsspil ind i billedet. Du kan øge sværhedsgraderne med forskellige niveauer af spil. Gå ikke fra hunden når man træner/arbejder med disse spil. Det vigtigt at lære hunden at behersker og udvikle sig i de forskellige udfordringer.
 • Eks på specifikke ønsker:  Hoppen op, træk i linen, indkald, gå pænt etc.
 • Vores basistræning (sit/dæk/plads etc.) benyttes også under denne gruppe.
  - Her kan vi arbejde med eller uden klikker.

Stil ikke for store krav i starten. Læs og lyt til din hund, så undgår du en hund med overspringshandlinger og som stopper med at arbejde.

Hvis du er i tvivl om hvordan du starter dine øvelser op, eller arbejder med kliktræning, kan du med fordel benytte dig af en enetime hos DollarDog.

FYSISK STIMULERING

Gåturen og den sociale interaktion (med andre hunde) er også en vigtig del af hundens liv. Specielt de første år. Hunde er et flokdyr og trives bedst sammen med andre artsfæller og deres kontakt. Igennem dette lærer hunden en naturlig adfærd/kommunikation og kan derved omgås andre på en sund måde.

Når en hund er omkring 2 – 3 år (afhængig af race og køn) har hunden etableret sig i vores flok og vil fra denne alder, måske ikke have det store behov for meget social interaktion med fremmede hunde, som den typisk gerne ville, da den var yngre. Dette er meget normalt.

Dog skal siges, at det er ikke alle hunde der kan mættes med fysisk stimulering, og derfor er det vigtigt at kombinerer med mental stimulering, for at få en velafbalanceret hund i hverdagen.

 • Pas generelt på overtræning/overstimulering, samt understimulering. Du kender din hund bedst og dermed dens grænser.
 • Store/mellem hunde har større behov for fysisk aktivering end små, men ALLE hunde har behov for mental stimulering
 • Lad hunden få sit foder via mental og fysisk træning – arbejd ud fra ”intet er gratis” princippet…

Hvor mange ulve ville i den vilde natur finde sin mad i en madskål?

Husker du at aktivere din hund? Det vil du nok begynde at gøre

Hvorfor aktiverer sin hund?

Hunde er intelligente dyr med naturlige instinkter. Vi ved alle sammen, at fysisk motion er vigtigt for din hunds sundhed, men det er mindst lige så vigtigt for hunden at blive stimuleret mentalt. Mange adfærdsproblemer kan forebygges, eller måske endda afhjælpes, ved at stimulere hunden mentalt. Omvendt kan manglede mental stimulering medfører adfærdsproblemer og stress. Hunde er nemlig skabt til at bruge deres hjerne og ikke mindst deres snude. Hundens lugtesans menes at være op imod 2,4 mio. gange bedre end menneskets og en Beagle siges at kunne skelne mellem 225 mio. forskellige dufte. De har brug for at udnytte deres sanser, og med aktivitetslegetøj, kan du netop gøre dette. Hunden vil elske dig for det og det vil du også. Det kan nogle gange blive lidt for nemt for hunden bare at få godbidderne eller maden serveret. Det er derfor rart, at kunne få hunden til at bruge sin instinkter, for at få sin belønning. 

Ændre vanerne

Jeg ved selv hvor nemt det kan være, at give nogle godbidder uden den store anstrengelse, og så var det egentlig bare det. Men når jeg ser min hund arbejde og nyde at blive aktiveret en gang i mellem – ja, så forstår jeg ideen. Man kan starte med at sprede hundens tørkost på græsplænen og på den måde lade hunden bruge dens lugtesans. Det er sundt for hunden, at bruge længere tid på at spise, end når det bliver serveret i en skål. Det handler altså bare om at være kreativ med, hvordan man serverer tørkosten. Er man ikke selv til den kreative side, findes der et væld af aktivitetslegetøj, som din hund vil blive stimuleret af at bruge. 

Problemløsning er nemlig også en fantastisk måde at stimulere din hund på og kan nemt implementeres i hverdagen ved anvendelse af aktivitetslegetøj, som netop har til formål at stimulere din hund mentalt. Derhjemme kan man bruge strategiske spil, snusetæpper, slikkemåtter eller hundelegetøj de skal lege med for at godbidderne kommer ud. Det er så smart og sjovt for både hund og ejer. Man kan derfor en gang i mellem give sine godbidder på en aktiv måde til hunden, så det ikke hele tiden er ’let’ at få sin mad.

Hvordan kan jeg aktivere min hund bedst?

Aktivitetslegetøj er en genial måde at aktivere sin hund. Der findes en stor variation af aktivitetslegetøj til hunde på vores hjemmeside, og det er rart at have noget forskelligt. Nogen former for aktivitetslegetøj tester hundens intelligens, hvor andre fokuserer mere på hundens brug af sanser. Trixie har skabt Dog Activity serien, som er en hel serie af strategiske spil, hvor hunden skal bruge sin intelligens og instinkter, herunder sin snude, for at få belønningerne. Der findes mange forskellige varianter og det smarte er, at de er opdelt efter niveau.

Du kan også gøre gåturen sjovere, ved at lære din hund, at gå den korrekte vej rundt om lygtepælen eller hoppe op på bænke, så hunden forbedrer sin kropskontrol. Det er nemlig endnu en god måde at stimulere din hund på. Til dette kan du med fordel anvende en godbidstaske, så du altid er forberedt til at belønne, når I er på tur.


Alt i alt er der en masse muligheder for at aktivere din hund. Kreativiteten sætter ingen grænser, når det kommer til at stimulere og aktivere din hund.  Du kan hos DollarDog få vejledning og inspiration til hvor og hvordan du skal starte.

Læs med næste gang, når vores hundetræner og adfærdsspecialist, snakker nærmere om mental stimulering af din bedste 4-benede ven.