Bekæmpelse af utøj

Loppemiddel

Hvorfor bruge gift og stærk kemi, når man kan bruge naturlig og effektiv flåt- og loppebeskyttelse? Hos Dollardog siger vi nej til utøj, men også nej til loppemidler med kemi og gift. Her på siden finder du et stort udvalg af midler til naturlig forebyggelse og bekæmpelse af lopper, flåter, myg og parasitter til både kæledyret og omgivelserne.

Der er mange fordele ved at vælge et naturligt loppemiddel. Det minimerer risikoen for både helbredsmæssige og kosmetiske gener hos både dyret og dig selv. Naturlige loppemidler er også egnet til hunde og katte med svækket immunforsvar. Vi har et stort udvalg af Anibio produkter, der er fremstillet uden nogen form for gifte, pesticider, parfumer eller unaturlige tilsætningsstoffer. Tag et naturligt valg for dig og dit kæledyr.

Læs mere Read Less

20 varer

Faldende orden
pr. side

Hvordan virker loppemiddel?

Loppemiddel virker ved at hæmme lopper- og flåters lugtesans og nervesystem. Der skal kun en lille mængde af det aktive stof til at slå en flåt eller loppe ihjel. Det aktive stof i vores naturlige loppemidler er geraniol, der findes i roser og pelargonier.

Lopper har en kompliceret livscyklus bestående af fire trin. Mange kommer først i gang med at behandle kæledyret, når de kan se, dyret klør sig. Fra det tidspunkt kan det tage op tre til seks måneder at komme af med lopperne, fordi de allerede har formeret sig og skabt en pulje af æg, larver og kokoner, der senere vil udvikle sig til voksne lopper. Det kræver altså, at du rammer dem i alle faser af deres livscyklus, hvis du vil være sikker på, at de forsvinder helt. Med andre ord er det nemmere at forebygge end at bekæmpe lopper.

Bekæmp lus og lopper med loppeshampoo

Du kan bruge en loppeshampoo til at give dit kæledyr et såkaldt loppebad. Shampooen er effektiv, hvis dit kæledyr er hårdt angrebet af synlige lopper i pelsen. Loppeshampooen er effektiv i en dag eller mindre og anvendes derfor til den indledende loppebekæmpelse. Den udrydder kun eksisterende lopper.

Forebyg mod utøj med loppespray og loppepulver

Loppepulver og loppespray er produkter, der beskytter mod lopper i kortere perioder. Disse produkter er effektive mod lopper, og nogle beskytter samtidigt også mod mider og flåter. De fleste loppepulvere og loppespray bekæmper kun voksne lopper, men ved gentagne efterbehandlinger kan man også få ram på loppeæggene. Spot-on er kraftigere end sprayen og virker i op til 14 dage. Den anvendes ved at dryppe 4-8 dråber langs dyrets nakke og rygsøjle. Den kan med fordel kombineres med sprayen, der er mildere og som anvendes efter behov eksempelvis på en tur i skoven.

Hurtigvirkende loppespray til hjemmet

Når dit kæledyr først har fået lopper, er der stor sandsynlighed for, at der er lopper andre steder i dit hus eller have. Kun cirka 10% af lopperne sidder på dit kæledyr, mens de resterende loppeæg, larver og kokoner og voksne lopper befinder sig i tæpper, sofaer og andre tekstiler. Lopper i disse områder kan bekæmpes med en loppespray til omgivelser, der kan anvendes i hele hjemmet. For effektiv loppebekæmpelse anbefales det også, at du støvsuger dagligt og vasker alle tekstiler i dit hjem én gang om ugen.  

Har du brug for flere gode råd eller kyndig vejledning til naturlig forebyggelse eller bekæmpelse af lopper, flåter og andet utøj, er du mere end velkommen til at ringe til os på telefon (+45) 28 56 71 03.